Restricții noi pentru români de duminică, 14 martie. Ce nu mai avem voie să facem

România a intrat din nou în stare de alertă. CNSU a decis noile restricții epidemice care vor intra în vigoare de duminică, 14 martie, printre ele și interdicția de circulație pe timp de noapte care va goli străzile cu o oră mai devreme.

Noile restricții pentru români, decise în CNSU, vor intra în vigoare de duminică, 14 martie

Guvernul a parafat miercuri noile restricții pe care trebuie să le respecte românii. Nu vom avea lockdown de Paști, dar a fost prelungită perioada în care nu vom mai avea voie să ieșim din casă decât cu motiv întemeiat. În primul rând, așa-zisa carantină de noapte începe la ora 22:00, așadar cu o oră mai devreme nu vom mai avea voie să ieșim din casă decât cu o declarație pe proprie răspundere și decât cu motiv întemeiat.

A fost prelungită, de asemenea, și starea de alertă, cu 30 de zile, iar magazinele își pot desfășura activitatea până la ora 21:00. O altă măsură importantă se referă la faptul că pensiunile și hotelurile din zonele montane vor putea funcționa la capacitate de 70%, se refereau guvernanții la zonele în care se practică sporturile de iarnă.

Și restaurantele din aceste instituții vor funcționa la o capacitate mai mică, de 50%. S-au mai luat și alte măsuri cu caracter organizatoric, printre care cei 10.000 de oameni din Poliția Locală ce vor fi organizați de activitățile locale, și nu centrale, așa cum a fost schimbat în timpul stării de urgență. În plus, asigurarea pazei unor obiective se va face de către Jandarmerie, nu de către Minsiterul Apărării Naționale, la fel cum s-a întâmplat de la începutul stării de urgență.

Stațiunile/localitățile vizate de noile măsuri sunt 

Stațiunile vizate de noile schimbări sunt: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova, dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita- Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *