Distribuie si prietenilor daca ti-a placut...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Direcția de investigație criminală (Dijin) din cadrul Poliției Naționale din Columbia anchetează moartea a trei adolescenți ce ar putea fi legată de jocul online cunoscut drept „balena albastră” și care, potrivit autorităților, a devenit viral în această țară latino-americană, relatează EFE

Similar unor jocuri de rol, „balena albastră” propune participanților 50 de provocări ce trebuie îndeplinite, sinuciderea fiind ultima pe listă și prin care se încheie jocul.
Jocul este practicat în principal de grupuri închise pe rețele de socializare, precum Facebook sau Twitter, și afectează în principal tineri și adolescenți în genera tăcuți și introvertiți.
Jorge Luis Vargas, directorul Dijín, a declarat presei că nu se poate confirma încă faptul dacă moartea celor trei adolescenți originari din Bogota și departamentele Norte de Santander și Valle del Cauca este legată de acest joc și a subliniat că investigați se desfășoară în colaborare cu Interpolul.
„În majoritatea cazurilor sunt aleși adolescenți tăcuți, care au probleme cu familia, introvertiți sau cu o anumită boală. Amenințările au avut loc în unele cazuri. De multe ori adolescenții sunt manipulați să-și facă singuri rău”, a precizat Vargas.
El a avertizat totodată familiile și profesorii în legătură cu acest fenomen, pe care l-a descris drept o „cyber-inducție spre durere fizică”, detectat în urmă cu patru ani în Rusia dar care în ultimele două săptămâni a ajuns și în Columbia.
Acest fenomen online are deja un mare impact în unele țări din America de Sud, precum Brazilia, unde autoritățile investighează o serie de morți suspecte în rândul adolescenților și mai multe tentative de suicid atribuite acestui joc la modă pe internet și care a declanșat alarma.

https://i2.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2017/04/balena-albastra-politia-din-belarus-infiltrata-in-joc-face-dezvaluiri-terifiante-cei-care-vor-sa-renunte-la-sinucidere-sunt-amenintati-da.jpg?fit=350%2C175https://i0.wp.com/www.catanetstudio.ro/wp-content/uploads/2017/04/balena-albastra-politia-din-belarus-infiltrata-in-joc-face-dezvaluiri-terifiante-cei-care-vor-sa-renunte-la-sinucidere-sunt-amenintati-da.jpg?resize=150%2C150Mădălin CătănețȘtiribalena albastrăDirecția de investigație criminală (Dijin) din cadrul Poliției Naționale din Columbia anchetează moartea a trei adolescenți ce ar putea fi legată de jocul online cunoscut drept 'balena albastră' și care, potrivit autorităților, a devenit viral în această țară latino-americană, relatează EFE Similar unor jocuri de rol, 'balena albastră' propune participanților...Stiri din Muzica ,Filme ,Tehnologie,si altele exact pe placul tau
Distribuie si prietenilor daca ti-a placut...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone